Ëmbëlsirë me kajsi

  1. 500 gr kajsi të thata Palma

  2. 1 gotë uji sheqer

  3. 3 rrënjë karafili Palma

  4. ujë

  5. 1.5 filxhan kafeje oriz

  6. 1.5 filxhan kafeje lajthi e grirë Palma

  7. 1 karrotë

  8. krem shanti

  9. stika të grira Palma

Përgatitja

Kajsitë e thata hidhini në një tenxhere dhe sipër hidhni pak ujë të nxehtë dhe ziejini pak. Pasi të ziejnë për 5 min, lërini të ftohen.
Nga ana tjeter zjeni orizin. Pasi të ziejë, hidhini sipër karroten e renduar dhe ziejini edhe pak. Fikni zjarrin dhe pastaj hidhni lajthitë dhe përzjeini.
Me këtë masë mbushni kajsitë e ziera dhe rreshtojini në tenxhere. Hidhni sipër sheqer dhe karafil , shtoni edhe pak ujë dhe lërini të ziejnë. Pasi të kenë pirë ujin dhe të jenë pjekur si llokum, vendosini nëpër pjatat e servisit dhe lërini të ftohen.Pasi të ftohen hidhini sipër krem shanti dhe grimcat e stikave.

 

40 MINUTA

4 PERSONA

© 2016 Palma