Ëmbëlsirë me fruta të thata

  1. 2 të verdhë të vezës

  2. 200g Ricotta (gjizë)

  3. 70 gr bajame fileto,ose bajame te grira Palma

  4. 80 gram sheqer pluhur

  5. lëkurë e 1 limoni të grirë në rende

  6. 1 gotë lëng limoni (ose 30 ml)

  7. 50 gr mjaltë

  8. 50 gr ujë

  9. 4 g xhelatinë pjeshke

  10. arra, bajame ,lajthi

Përgatitja

Petën e hapim në një tavë ku më parë kemi vendosur letër furre.E hapim me një trashësi prej 5 mm. Duke  rregulluar skajet anësore,e shpojmë me ndimën e një piruni dhe e fusim në frigorifer për rreth 1 orë.
Mbushja :
Në një enë tundim vezën me sheqer, pastaj shtoni frutat e thata dhe gjizën,lëngun e limonit si dhe lekuren e tij të grirë në rende.I përziejmë mirë dhe i hedhim mbi brumin e shtruar në tave.Më pas e fusim në furrë të piqet në temperature 180 gradë për 25-30 minuta.Pasi është pjekur e heqim nga furra dhe e lëmë të ftohet plotësisht.Pastaj shpërndajme frutat e thata mbi tortë siç tregohet në foto.
Mbulimi:
Në një enë hedhim xhelatinën e pjeshkes dhe i shtojme 2 filxhanë kafeje ujë dhe e vendosim për rreth 10 min në zjarr të pakët. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet.Shtojmë dhe  mjaltin duke i përzier të gjitha mirë.Pastaj me një furçë guzhine e lyjeme nga sipër torten.
E lëmë dhe për rreth 1 ore përpara se t’a sërvirim mjalti.

40 MINUTA

4 PERSONA

© 2016 Palma